Her finder du inspiration til lækkert chokoladefyld. Hvad enten dit ynglingsfyld er det cremede fyld, det crunchy eller marcipanfyldet kan du finde en variant tilpasset din smag. Eller brug nedenstående som inspiration til at eksperimentere med vores aromaer og slikfarver til selv at lave dine egne smagsvarianter.
Det er let og enkelt at lave cremet fyld til dine chokolade. Fondantpulver, vand og din ynglingssmag og farve er de eneste ingredienser der skal til.
Det er også muligt at lave stribet fyld. Miks f.eks. lakridsfyld med en anden slags cremet fondantfyld og fyld dem skiftevis i chokoladeskallerne
1 lille skål
1 vægt
1 røreske
1 dejskraber
1 måleskesæt
Kræmmerhuspose
Appelsin
100 g fondant
16 ml/g vand
0,25 ml appelsinolie
0,25 ml orange slikfarve
Banan
100 g fondant
14 ml/g vand
2 ml bananaroma
1 ml gul slikfarve
Citron
100 g fondant
16 ml/g vand
0,5 ml citronolie
0,5 ml gul slikfarve
Citrus
100 g fondant
10 ml/g vand
4 dråber citronolie
2 dråber grapeolie
2 dråber blodappelsinolie
0,5 ml gul slikfarve
Jordbær
100 g fondant
10 ml/g vand
2 ml jordbæraroma
0,5 ml rød slikfarve
Hindbær
100 g fondant
10 ml/g vand
2 ml hindbæraroma
4 ml vinrød slikfarve
Kokos (bounty)
50 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml kokosaroma
1 dl kokosmel
Lakrids
100 g fondant
20 ml/g vand
10 ml lakridsekstrakt
0,25 ml stjerneanisolie
Mandarin
100 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml mandarinolie
0,25 ml orange slikfarve
Pebermynte
100 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml pebermynteolie
Skal fyldet knase er her tre opskrifter på knasende fyld. Blandingen af chokolade, vanilje og nødder udgør en perfekt blanding til dine fyldte chokolader.
Eller hvad med chokolader fyldt med den lækreste trøffelcreme. Herunder finder du opskriften på trøffelfyld med et tvist af appelsin.
1 kasserolle
1 vægt
1 røreske
1 teske
1 dejskraber
1 måleskesæt
Crunch
90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
25 g knuste cornflakes
Nøddefyld
90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
30 g hakkede nødder
Peanut
90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
100 g peanuts
Trøffel
100 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
0,5 ml appelsinolie
Er du mere til den bløde smag af nougat finder du her forslag til smagsvarianter.
Hvis fyldet skal knase lidt kan du blande nougaten med finthakkede nødder eller lave et lag med nødder og et med nougatfyld.
Eller leg selv med andre smagsvarianter og få den nougatsmag du bedst kan lide.
Redskaber:
1 gryde
1 skål der slutter tæt til gryden
1 vægt
1 røreske
1 dejskraber
1 måleskesæt
Kræmmerhuspose
Appelsinnougat
100 g nougat
1,5 ml appelsinolie
Kanelnougat
100 g nougat
0,25 ml kanelbarkolie
Rom-appelsin nougat
100 g nougat
0,75 ml appelsinolie
0,75 ml romaroma
Marcipanfyldte chokolader er et hit blandt mange. Det er både let at indfarve marcipan og tilføre dine ynglingssmage.
For en lidt mere crunchy chokolade kan du fylde chokoladeskallerne med halv marcipan og halv finthakkede nødder efter eget valg. Find inspiration til dit marcipanfyld herunder eller find på din egen smagsvariant.
Ananasmarcipan
25 g marcipan
3 dråber ananasaroma
½ ml honninggul slikfarve
Cayennemarcipan
25 g marcipan
10 dråber cayenneekstrakt
1 dråbe orange slikfarve
Citronmarcipan
25 g marcipan
7 dråber citronolie
4 dråber gul slikfarve
Kanelmarcipan
25 g marcipan
1 dråbe kanelbarkolie
2 dråber brun slikfarve
Kokosmarcipan
25 g marcipan
3 dråber kokosaroma
1 tsk kokosmel
Lakridsmarcipan
25 g marcipan
2 ml lakridsekstrakt
1 dråbe stjerneanisolie
Orangemarcipan
25 g marcipan
5 dråber appelsinolie ØKO
1 dråbe orange slikfarve
Rabarbermarcipan
25 g marcipan
3 dråber rabarberaroma
3 dråber rød slikfarve
Solbærmarcipan
25 g marcipan
3 dråber solbæraroma
3 dråber rød slikfarve
Æblemarcipan
25 g marcipan
5 dråber æblearoma
3 dråber grøn slikfarve
Chokoladeform |
Antal chokolader |
Mængde fyld |
|
Cremet fyld* |
Marcipan/crunch |
||
Hjerte luksus | 24 stk. |
150 g |
100 g |
Klassisk luksus | 36 stk. |
100 g |
75 g |
Firkant luksus | 32 stk. |
200 g |
125 g |
Rund luksus | 24 stk. |
150 g |
100 g |
Træstamme luksus | 24 stk. |
150 g |
100 g |
Æske luksus | 24 stk. |
200 g |
125 g |
Påskeæg & kylling | 18 stk. |
150 g |
100 g |
Hjerter | 9 stk. |
150 g |
100 g |
Frøer | 9 stk. |
75 g |
50 g |
Toppe | 12 stk. |
75 g |
50 g |
*Fondant, nougat, trøffel og karamel