Chokoladesmør

Velsmagende og cremet chokoladesmør

Chokoladesmør
575 g
30-60 minutter
14 dage (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

50 g
hasselnødder
125 g
Mørk chokolade
100 g
Mælkechokolade
2,5 dl
piskefløde
50 g
saltet smør

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 blender
1 kniv
1 gryde
1 skål
1 grydeske
1 dejskraber

Sådan laver du chokoladesmør

1
Rist nødderne ved 220 °C i 6 min. Gnub hinderne af i et viskestykke og blend nødderne til fint mel
2
Hak chokoladen
3
Opvarm piskefløden til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør ikke i det, men lad chokoladen smelte af sig selv
4
Tilsæt smørret og rør det sammen
5
Hæld chokoladeblandingen over nøddemelet og rør det sammen
6
Hæld på emballage
TIP
7
Chokoladesmørret kan også anvendes som smørcreme i kager
Relaterede opskrifter