1 vægt 1 kniv 1 minihakker 1 måleskesæt 1 grydeske 1 dejskraber 1 gryde 1 skål der slutter tæt til gryden 1 bolsjetermometer 1 teske
Sådan laver du dadelmarcipanbrød
1
Smut mandlerne og tør dem i ovnen 10 min. ved 180°C
2
Blend mandlerne meget fint
3
Skær dadlerne i meget fine tern og blend dem sammen med mandlerne til en meget fin masse
4
Tilsæt mandelessens
5
Rør maltitol og vand sammen i en gryde, kog op og lad det bulderkoge i 2 min. uden omrøring. Tag gryden af varmen
6
Tilsæt maltitolblandingen til mandel/dadel massen og blend videre indtil det hænger sammen. Ælt det færdigt i hånden
7
Form marcipan til brød
Temperering af chokoladen
8
Afvej 2/3 af chokoladen i glasskålen. Placer skålen i en gryde med vand (vandet må ikke røre bunden af skålen og skålen skal slutte tæt til gryden)
9
Opvarm vandet (vandet må ikke koge) og smelt chokoladen til 55°C (max temperatur) under omrøring. Tag skålen af gryden og læg låg på gryden. Sluk for blusset
10
Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og afkøl til 29-30°C (min. temperatur) under omrøring
11
Opvarm nu under omrøring til 31-33°C (arbejdstemperatur) ved at sætte skålen tilbage på vandbadet
Dadelmarcipanbrød
12
Overtræk dadelmarcipanbrødet med chokolade
Tips
Vil du hellere bruge en anden type chokolade?
Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves. For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.