Edelweisscreme

Ultralet ansigtscreme med granatæbleolie og antioxidanter, der regenererer huden og modvirker alderstegn. Til sensitiv, tør og moden hud

Edelweisscreme
500 ml
30-60 minutter
24 måneder (Stuetemperatur, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Vandfase
330 ml
5 g
Fedtfase
25 g
10 ml
5 g
100 ml
Slutfase
10 ml
10 ml
6 ml
1,5 ml
æterisk olie eller duftolie

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
2 gryder
1 termometer
1 piskeris
1 dejskraber
1 ophælderpose

Sådan laver du en edelweisscreme

1
Skold eller afsprit gryder og redskaber
Vandfase
2
Afvej vandfasen i en gryde
Fedtfase
3
Afvej fedtfasen i en anden gryde
Emulgering
4
Opvarm begge faser til 75°C og tag gryderne af varmen
5
Start med at varme vandfasen. Når vandfasen er ca. 50°C sættes fedtfasen over. Fedtfasen tages af varmen ved ca. 60°C, da temperaturen stiger meget hurtigt. Herefter sættes fedtfasen kortvarigt af og på varmen til 75°C er nået
6
Hæld fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under omrøring (rør fra side til side, ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen)
7
Rør til temperaturen er 60°C
8
Afkøl til 40°C uden omrøring og rør den herefter let, inden der afkøles yderligere til stuetemperatur
Slutfase
9
Tilsæt slutfasen og rør til alt er blandet godt sammen
10
Hæld på emballage
11
Skyl redskaberne i koldt vand inden opvask, da benzylalkoholen ellers sætter sig fast
Relaterede opskrifter