500 g
120 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Let
Råvarer
2,5 dl
Piskefløde
220 g
sukker
180 g
5 ml
salt
Emballage
Køb råvarerne til opskriften
Redskaber
1 vægt Måleske 1 gryde 1 grydeske 1 bolsjetermometer 1 form, ca. 13 x 20 cm Bagepapir 1 dejskraber 1 kniv Karamelpapir
1
Bland piskefløde, sukker, druesukker og salt
2
Opvarm blandingen langsomt til 130°C under jævnlig omrøring. Blandingen skal antage en svag brun farve
3
Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 70°C
4
Hæld blandingen i en form (ca. 13x20 cm) beklædt med bagepapir og stil den til afkøling ca. 1 time
5
Skær herefter karamellen i passende stykker, med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir
6
Hvis du triller karamellerne runde og overtrækker dem med chokolade slår de Toms guldkarameller
Køb råvarerne til opskriften