1 håndklæde 1 bageplade 1 pensel 1 bolsjevæv 2 plastskrabere 1 saks pr. bolsjeklipper 1 vægt 1 decilitermål 1 lille gryde med låg 1 bolsjetermometer (200°C) 1 stempelsprøjte eller måleske
Sådan laver du gammeldags lakridsbolsjer
1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Tilsæt lakridsrodspulver. Ælt med plastskraberne fra side til side, så lakridsrodspulveret fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når massen er lidt fastere, tilsæt stjerneanisolie. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
7
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
8
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Tilsæt en spiseskefuld lakridsrodspulver og ryst posen grundigt så bolsjerne får et fint lag pulver på ydersiden. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen