Økologiske mentholbolsjer

Velsmagende bolsjer eller slikkepinde med smag af menthol

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
5 g

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du mentholbolsjer

1
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
2
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
3
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
4
Vent et ½ min. Knus mentholkrystallerne og drys dem på bolsjemassen. Ælt med plastskraberne så krystallerne blandes grundigt og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
5
Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
6
Stræk massen ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive lys grå i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
7
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
8
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen