1 vægt 1 måleskesæt 1 kniv 1 skærebræt 1 pande 1 bagepapir 1 gryde 1 skål, der slutter tæt til gryden
Sådan laver du peanutbar med chokoladeovertræk
Peanutmasse
1
Hak peanuts groft
2
Smelt maltitol ved svag varme på panden og tilsæt gummi arabicum under omrøring.
3
Tag panden af varmen og tilsæt de hakkede peanuts
4
Hæld massen ud på bagepapir og form den til en bar
Temperering af chokoladen
5
Afvej 2/3 af chokoladen i glasskålen. Placer skålen i en gryde med vand (vandet må ikke røre bunden af skålen og skålen skal slutte tæt til gryden)
6
Opvarm vandet (vandet må ikke koge) og smelt chokoladen til 55°C (max temperatur) under omrøring. Tag skålen af gryden og læg låg på gryden. Sluk for blusset
7
Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og afkøl til 29-30°C (min. temperatur) under omrøring
8
Opvarm nu under omrøring til 31-33°C (arbejdstemperatur) ved at sætte skålen tilbage på vandbadet
Nøddebar
9
Overtræk baren med chokolade
10
Skær baren i passende stykker når chokoladen er størknet
Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves. For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.