Peanutbar med chokoladeovertræk

Lækker hjemmelavet peanutbar med chokolade

Peanutbar med chokoladeovertræk
140 g
15-30 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Let

Råvarer

Nøddemasse
1 dl
Peanuts ØKO
25 ml
Maltitol
2,5 g
Chokoladeovertræk
50 g
Mørk chokolade

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
1 kniv
1 skærebræt
1 pande
1 bagepapir
1 gryde
1 skål, der slutter tæt til gryden

Sådan laver du peanutbar med chokoladeovertræk

Peanutmasse
1
Hak peanuts groft
2
Smelt maltitol ved svag varme på panden og tilsæt gummi arabicum under omrøring.
3
Tag panden af varmen og tilsæt de hakkede peanuts
4
Hæld massen ud på bagepapir og form den til en bar
Temperering af chokoladen
5
Afvej 2/3 af chokoladen i glasskålen. Placer skålen i en gryde med vand (vandet må ikke røre bunden af skålen og skålen skal slutte tæt til gryden)
6
Opvarm vandet (vandet må ikke koge) og smelt chokoladen til 55°C (max temperatur) under omrøring. Tag skålen af gryden og læg låg på gryden. Sluk for blusset
7
Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og afkøl til 29-30°C (min. temperatur) under omrøring
8
Opvarm nu under omrøring til 31-33°C (arbejdstemperatur) ved at sætte skålen tilbage på vandbadet
Nøddebar
9
Overtræk baren med chokolade
10
Skær baren i passende stykker når chokoladen er størknet

Tips

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C

 

Relaterede opskrifter