Varierer
15-30 minutter
1 måned (Tørt, Lufttæt)
Let
Råvarer
Farvet kokosmel
15 g
kokosmel
slikfarver efter eget ønske
Farvede hasselnødder
1 håndfuld
hasselnødder
slikfarver (pulver) efter eget ønske
Farvede mandler
slikfarver (pulver) efter eget ønske
Farvet hvid chokolade
hvid chokolade
Slikfarver efter eget ønske
Emballage
Redskaber
Vægt
skåle
Teskeer
Måleskesæt
Kniv
Gryder
1
Afvej 15 g kokosmel i en skål og tilsæt farve (se nedenstående skema)
3
Rist hasselnødder i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min.
4
Hæld hasselnødder ud på et viskestykke og gnub hinden af
5
Hak hasselnødder fint og kom dem i en skål og tilsæt farve (se nedenstående skema)
6
Smut mandlerne og tør dem i ovnen ved 180 °C i 10 min.
7
Hak mandlerne fint og kom dem i en skål og tilsæt farve (se nedenstående skema)
8
Smelt hvid chokolade over vandbad
9
Afvej 25 g af chokoladen i en forvarmet skål og tilsæt farve (se nedenstående skema)
Tips
Farveskema flødebollepynt
Kokosmel
|
|
Slikfarve |
Mængde |
Rød |
11 dråber |
Orange |
6 dråber |
Gul |
11 dråber |
Sort |
6 dråber |
Grøn |
6 dråber |
Brun |
7 dråber |
Vinrød |
2 knsp |
Kobber |
2 knsp |
Sølv |
2 knsp |
Guld |
2 knsp |
Honninggul |
2 knsp |
Nødder
|
|
Slikfarve |
Mængde |
Vinrød |
1 ml |
Kobber |
1 ml |
Sølv |
1 ml |
Guld |
1 ml |
Honninggul |
1 ml |
Hvid chokolade
|
|
Slikfarve |
Mængde |
Rød |
4 dråber |
Orange |
2 dråber |
Sort (koksgrå) |
4 dråber |
Grøn |
2 dråber |
|
|