1 gryde med låg (min. 3 l) 1 glasskål (1 l - 1,5 l) 1 køkkenrulle 1 vægt 1 måleskesæt 1 gaffel 1 grydeske 1 bolsjevæv eller bagepapir 1 kagerulle 1 saks
Sådan laver du sukkerfri lakrids
1
Forbered et vandbad ved at sætte glasskålen i gryden oven på et par stykker sammenfoldet køkkenrulle. Fyld op med vand, så vandet går lidt mere end halvvejs op ad skålen Tag skålen op, læg låg på gryden, og bring vandet i kog
2
Bland lakridsekstrakt, gummi arabicum og salmiaksalt i glasskålen og rør det godt sammen. Lav en fordybning i pulveret og tilsæt vand og farve. Mas det våde og tørre godt sammen med en gaffel (massen er klumpet og til den tørre side)
3
Sæt skålen i det kogende vandbad, ovenpå køkkenrullen, og læg låg på gryden. Lad skålen stå i vandbadet i 45 min.
4
Tag skålen op af vandbadet og skrab straks lakridsen ud på bagepapir eller bolsjevæv
5
Læg straks et stykke bagepapir over lakridsen og rul den til ønsket tykkelse med en kagerulle
6
Lad lakridsen tørre 2 timer og klip den så ud i små stykker som med det samme pakkes i kræmmerhusposer, fryseposer eller lignende for at bevare konsistensen
TIP
7
Gør lakridsen stærkere ved at anvende lidt mere salmiaksalt