C-vitamincreme

Fugtgivende og regenererende ansigtscreme med antioxidanten C-vitamin. Forebygger alderstegn og øger spændstigheden i huden. Til tør og moden hud

300 ml
30-60 minutter
24 måneder (Stuetemperatur, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Vandfase
157 ml
50 ml
12 g
15 ml
2 ml
5 g
Fedtfase
6 g
6 g
2 ml
50 ml
Slutfase
10 ml
10 ml
3 ml
æterisk olie eller duftolie

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
2 gryder
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 ophælderpose

Sådan laver du C-vitamincreme

1
Skold eller afsprit gryder og redskaber
Vandfase
2
Afvej vandfasen i en gryde
Fedtfase
3
Afvej fedtfasen i en anden gryde
Emulgering
4
Opvarm begge faser til 75°C og tag gryderne af varmen
5
Start med at varme vandfasen. Når vandfasen er ca. 40°C sættes fedtfasen over. Fedtfasen tages af varmen ved ca. 60°C, da temperaturen stiger meget hurtigt. Herefter sættes fedtfasen kortvarigt af og på varmen til 75°C er nået
6
Hæld fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under omrøring (rør fra side til side med spiralpiskeriset, ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen)
7
Afkøl til stuetemperatur under omrøring (cremen kan røres på laveste hastighed på en røremaskine)
Slutfase
8
Tilsæt slutfasen og rør til alt er blandet godt sammen
9
Hæld på emballage
Relaterede opskrifter