Dameskrå

Klassiske og velsmagende dameskrå

Dameskrå
550 g
30-60 minutter
1 måned (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
35 g
2 ml
1 ml

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du dameskrå

1
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
2
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
3
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
4
Vent et ½ min. Tilsæt farve og salmiaksalt. Ælt med plastskraberne fra side til side, så farve og salmiaksalt fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
5
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes stjerneanisolien. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
6
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
7
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter