Honninghåndcreme

Plejende håndcreme, der forebygger udtørring og holder hænder bløde. Med honning, der er kendt for sine helende og beskyttende egenskaber. Anvendes efter håndvask eller ved behov

500 ml
30-60 minutter
24 måneder (Stuetemperatur, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Vandfase
250 ml
20 g
100 g
honning
30 ml
3 ml
Fedtfase
10 g
100 ml
12 g
3 ml
Slutfase
2 ml

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
2 gryder
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 Stavblender
1 ophælderpose

Sådan laver du honninghåndcreme

1
Skold eller afsprit gryder og redskaber
Vandfase
2
Afvej vandfasen i en gryde
Fedtfase
3
Afvej fedtfasen i en anden gryde
Emulgering
4
Opvarm begge faser til 75°C og tag gryderne af varmen
5
Start med at varme vandfasen. Når vandfasen er ca. 40°C sættes fedtfasen over. Fedtfasen tages af varmen ved ca. 60°C, da temperaturen stiger meget hurtigt. Herefter sættes fedtfasen kortvarigt af og på varmen til 75°C er nået
6
Hæld fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under omrøring (rør fra side til side med spiralpiskeriset, ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen)
7
Afkøl til stuetemperatur under omrøring (cremen kan røres på laveste hastighed på en røremaskine)
Slutfase
8
Tilsæt slutfasen
9
Cremen kan evt. blendes, for et mere glat resultat
10
Hæld på emballage
Relaterede opskrifter