Vi holder juleferie og sender først ordrer ud igen fra den 6/1-2025. Prøv eventuelt at kontakte en af vores forhandlere om de har har det på hylden du skal bruge.
1 håndklæde 1 bageplade 1 pensel 1 bolsjevæv 2 plastskrabere 1 saks pr. bolsjeklipper 1 vægt 1 decilitermål 1 lille gryde med låg 1 bolsjetermometer (200°C) 1 stempelsprøjte eller måleske
Sådan laver du jordbær-flødebolsjer
1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. og del massen i to. Drys citronsyre over den ene halvdelen af bolsjemassen og tilsæt rød farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes jordbararoma. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
7
I den anden halvdel af bolsjemassen tilsættes flødekaramelaroma. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
8
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Sno de to portioner bolsjemasse ind i hinanden og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
9
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen