Kokos-hindbærbolsjer

Lækre og super flotte bolsjer med kokosknas og hindbærsmag

Kokos-hindbærbolsjer
550 g
30-60 minutter
1 måned (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
1 ml
2 spsk
kokos
2 ml
1 ml

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du kokos-hindbærbolsjer

1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Del bolsjemassen i 2 lige store dele. Tilsæt rød slikfarve samt citronsyre til den ene del og ingen farve i den anden del. Ælt hver del med plastskraberne fra side til side, så farve fordeles og bolsjemasserne flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når bolsjemasserne er lidt fastere, tilsættes kokosaroma og kokosmel til den ufarvede del og hindbæraroma til den røde del. Ælt videre til bolsjemasserne er så afkølet, at de kan æltes med hænderne
7
Stræk den ufarvede del ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive hvid i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
8
Del hver bolsjemasse i 3 lige store dele og tril dem til korte pølser. Læg pølserne skiftevis hvid og rød, op ad hinanden på langs, så de danner en stribet pølse. Vend pølsen ofte mens der arbejdes med den, så den ikke falder sammen, men holdes rund og kort
9
Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
10
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter