1 håndklæde 1 bageplade 1 pensel 1 bolsjevæv 2 plastskrabere 1 saks pr. bolsjeklipper 1 vægt 1 decilitermål 1 lille gryde med låg 1 bolsjetermometer (200°C) 1 stempelsprøjte eller måleske
Sådan laver du kokosbolsjer
1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Ælt med plastskraberne fra side til side, så bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes aroma og kokosmel. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
7
Stræk massen ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive hvid i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
8
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
9
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen