Mentholbolsjer

Velsmagende og friske mentholbolsjer

Mentholbolsjer
550 g
30-60 minutter
1 måned (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
5 g
5 dråber

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du mentholbolsjer

1
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
2
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
3
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
4
Vent et ½ min. Tilsæt farve og ælt med plastskraberne fra side til side, så farven fordeles. Knus mentholkrystallerne og drys dem på bolsjemassen. Ælt igen så alt blandes grundigt og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
5
Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
6
Stræk massen ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive lys grå i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
7
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
8
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter