600 g
120 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Let
Råvarer
2,5 dl
Piskefløde
220 g
sukker
180 g
5 ml
salt
100 g
finthakkede saltede peanuts
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 gryde
1 grydeske
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 kniv
1 form, ca. 13 x 20 cm
Bagepapir
Måleske
Karamelpapir
1
Bland piskefløde, sukker, druesukker og salt
2
Opvarm blandingen langsomt til 130°C under jævnlig omrøring. Blandingen skal antage en svag brun farve
3
Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 70°C
4
Tilsæt finthakkede peanuts
5
Hæld blandingen i en form (ca. 13x20 cm) beklædt med bagepapir og stil den til afkøling ca. 1 time
6
Skær herefter karamellen i passende stykker, med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir