Rensemælk

Mild ansigtsrens med fugtgivende og blødgørende effekt. Renser skånsomt, men effektivt, huden fri for snavs og makeup. Efterlader huden med en sart duft af lavendel. Til alle hudtyper

250 ml
30-60 minutter
24 måneder (Stuetemperatur, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
2 gryder
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 ophælderpose

Sådan laver du rensemælk

1
Skold eller afsprit gryder og redskaber
Vandfase
2
Afvej vandfasent i en gryde
Fedtfase
3
Afvej fedtfasen i en anden gryde
Emulgering
4
Opvarm begge faser til 75°C og tag gryderne af varmen
5
Start med at varme vandfasen. Når vandfasen er ca. 40°C sættes fedtfasen over. Fedtfasen tages af varmen ved ca. 60°C, da temperaturen stiger meget hurtigt. Herefter sættes fedtfasen kortvarigt af og på varmen til 75°C er nået
6
Hæld fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under omrøring (rør fra side til side med spiralpiskeriset, ikke op og ned, for at undgå at piske luft i rensemælken)
7
Afkøl til stuetemperatur under omrøring (rensemælken kan røres på laveste hastighed på en røremaskine)
Slutfase
8
Tilsæt slutfasen og rør sammen til alt er blandet godt
9
Hæld på emballage

Tips

Den æteriske olie kan udskiftes med en anden æteriske olie eller duftolie
Relaterede opskrifter