950 g
30-60 minutter
1 måned (Tørt, Lufttæt)
Middel
Råvarer
Lakridsmasse
60 g
30 g
10 ml
60 ml
vand
Gelatineblanding
1 dl
kogende vand
75 g
Sukkerblanding
100 g
Majsstivelse
460 g
140 g
sukker
1,5 dl
koldt vand
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 bordskåner (til at lægge på vægten)
1 skåle
1 glasskål
2 gryder
2 grydeskeer
1 dejskraber
1 pensel
bolsjevæv eller bagepapir
udstiksforme eller saks
1
Afvej lakridsblandingen i en skål
2
Kog 1 dl vand og hæld det i en glasskål. Rør gelatine heri og hold blandingen varm under låg i vandbad til det skal bruges
3
Afvej sukkerblandingen i en gryde
4
Vej gryden og noter "startvægt" (gryde med indhold + grydeske)
5
Kog vandet væk, ved at koge blandingen ved middel-svag varme under konstant omrøring til "slutvægt" (startvægt-130 g) nås. Vej løbende undervejs
7
Lakridsblandingen tilsættes og herefter tilsættes den flydende gelatineblanding
8
Hæld lakridsmassen ud på let smurt bolsjevæv eller bagepapir, evt. i en lille bradepande el. lign., så tykkelsen på lakridsen bliver ensartet
9
Efter en times tørring pudres med sukker evt. tilsat lidt salmiaksalt og lakridsen klippes eller udstikkes i harlekintern eller andre figurer
10
Undlad at pakke lakridsen i tætte plastposer den første dag - de skal tørre for at undgå at klistre. Pak dem evt. i en dåse med mellemlægspapir