500 g
120 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Let
Råvarer
2,5 dl
piskefløde
220 g
sukker
180 g
15 g
5 g
5 ml
salt
2,5 ml
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 gryde (min. 2 l)
1 grydeske
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 kniv
1 form, ca. 13 x 20 cm
Bagepapir
Karamelpapir
Måleske
1
Bland piskefløde, sukker, druesukker, lakridsekstrakt, salt og salmiaksalt
2
Opvarm blandingen langsomt til 130°C under jævnlig omrøring
3
Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 70°C
4
Hæld blandingen i en form (ca. 13x20 cm) beklædt med bagepapir og stil den til afkøling ca. 1 time
5
Skær herefter karamellen i passende stykker, med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir