Spejderhagl

Klassiske spejderhagl vendt i lakridspulver

Spejderhagl
575 g

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
50 g
50 g
1 ml

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du spejderhagl

1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Tilsæt lakridsekstrakt og salmiaksalt. Ælt med plastskraberne fra side til side, så pulveret fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når massen er lidt fastere, tilsæt stjerneanisolie. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
7
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
8
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Tilsæt en spiseskefuld lakridsekstrakt og ryst posen grundigt så bolsjerne får et fint lag pulver på ydersiden. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter