Hvordan kommer jeg i gang med at lave bolsjer?
Kom nemt i gang med at lave hjemmelavede bolsjer med et af vores bolsjesæt. Jordbær & flødekaramel er vores mest populære bolsjesæt - køb det her
Første gang du laver bolsjer er det en god ide, at læse hele opskriften igennem inden start og finde alt frem på forhånd.
Bolsjemassen krystalliserer - hvad gør jeg?
Underlaget kan være blevet for varmt. Skift bageplade eller flyt til et nyt sted på bordpladen.
Bolsjerne klistrer - hvad gør jeg?
Bolsjer der klistrer skyldes ofte en af to ting. Du har sandsynligvis enten brugt for meget olie på bolsjevæv og redskaber, eller også har luftfugtigheden i lokalet været for høj. Sidstnævnte løses ved af lufte ud.
Du kan også pudre dine bolsjer med magnesiumstearat eller talkum, inden du pakker dem.
Hvordan opbevares bolsjer bedst?
Pak bolsjerne lufttæt når de er let afkølet og læg dem i køleskabet inden de er helt kolde. Vend eventuelt bolsjerne i talkum eller magnesiumstearat.
Kan jeg lave flere portioner bolsjer i træk?
Det kan du godt, men når du laver mere end én portion bolsjer umiddelbart efter hinanden kan du opleve, at bagepladen under bolsjevævet bliver for varm. Du kan derfor med fordel anvende to bageplader og skifte mellem dem.
Jeg vil gerne lave stribede bolsjer - hvordan gør jeg?
Del bolsjemassen i 2 og tilsæt ønsket smag og farve til hver del i følge opskriften. Husk at tilpasse mængden af smag og farve. Brug et sæt plastskrabere til hver del, så farverne ikke bliver blandet. Del hver bolsjemasse i 2 ligestore dele og tril dem til korte pølser. Læg pølserne skiftevis op ad hinanden på langs, så de danner en stribet pølse. Vend pølsen ofte mens der arbejdes med den, så den ikke falder sammen, men holdes kort og rund.
Kan man lave bolsjer af kun en farve?
Ja, det kan du. Hvis du trækker bolsjemassen til den bliver lys og blank kan der laves striber med blot en farve.
Glider dit bolsjevæv?
Hvis du bruger et tyndt bolsjevæv kan du smøre det med lidt neutral madolie på begge sider.