Eucalyptusbolsjer

Velsmagende bolsjer med en frisk smag af eucalyptus

 

Eucalyptusbolsjer
550 g
30-60 minutter
1 måned (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
1 ml
2 ml

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du eucalyptusbolsjer

1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Kom farve ud over bolsjemassen. Ælt med plastskraberne fra side til side, så farven fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
6
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes eucalyptusolien. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
7
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
8
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
9
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
10
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
11
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
12
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
13
Vent et ½ min. Drys citronsyre over bolsjemassen og tilsæt farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og bolsjemassen flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
14
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes citronolie. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
15
Når bolsjemassen kan samles i en klump uden at flyde ud er den færdig. Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
16
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter