1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Del bolsjemassen i ca. 3/4 og 1/4
6
I 3/4 kommes grøn slikfarve. I 1/4 kommes salmiaksalt. Ælt hver del med plastskraberne fra side til side, så farven og pulver fordeles og bolsjemasserne flyttes rundt på bolsjevævet, uden at røre ved hinanden. Der kan også æltes med bolsjevævet
7
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes pebermynteolie i den grønne del. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
8
Stræk salmiak massen ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive hvid i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
9
Lav en tyk pølse af den grønne del ca. 15 cm lang. Af den hvide del laves tynde pølser (fra 4 og op efter) i sammen længde
10
Læg de hvide pølser som striber hele vejen rundt om den grønne pølse. Vend pølsen ofte, mens der arbejdes så den ikke falder sammen men holdes rund
11
Træk nu korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
12
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen