Jordbærmarmelade

Velsmagende jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade
1100 g
30-60 minutter
3 måneder (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

750 g
friske jordbær
350 g
sukker
5 g
5 g
10 g

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 kniv
1 gryde
2 skåle
1 grydeske
 

Sådan laver du jordbærmarmelade

1
Skær de rengjorte jordbær i skiver og kom dem i gryden sammen med 150 g af sukkeret
2
Kog langsomt op under omrøring. Lad det småkoge i 15 min. og rør et par gange
3
Tag lidt saft fra gryden og opløs citronsyre og natriumbenzoat deri
4
Bland det resterende sukker med citruspektin og hæld det over jordbærerne. Rør imens og lad det småkoge i ca. 10 min.
5
Tilsæt opløsningen med citronsyre og natriumbenzoat under omrøring
6
Hæld på skoldede glas
Relaterede opskrifter