800 ml
30-60 minutter + frysetid 6-8 timer + 3 timer
3 måneder (Frost)
Let
Råvarer
Sukkermasse
330 g
sukker
330 ml
vand
4 g
4 ml
1 ml
Æggehvideblanding
5 g
35 ml
lunken vand
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 måleskesæt
1 gryde 2 L
1 grydeske
1 termometer
1 røreskåle (frostsikker)
1 lille skål
1 håndmikser
2 forme 1L
1
Opvarm vand og sukker i gryden ved middel varme til alt sukkeret er smeltet
2
Tilsæt farve, aroma og citronsyre og rør det godt sammen
3
Hæld sukkerblandingen i en frostsikret røreskål og stil det i fryseren indtil det er frosset ca. 6-8 timer
4
Tag den frosne sukkerblanding ud af fryseren og lad den tø ca. 5 min. Herefter piskes den hurtigt sammen med håndmikseren
5
Pisk æggehvidepulveret sammen med det lunkne vand så det bliver stift
6
Hæld de stive æggehvider i sukkerblandingen og pisk det sammen
7
Hæld den flydende sorbet i en form og sæt den tilbage i fryseren yderligere 3 timer