1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Del bolsjemassen i ca. 2/4 og 2 gange 1/4
6
I 1/4 kommes rød slikfarve. I den anden 1/4 kommes grøn slikfarve. I den resterende 2/4 tilsættes ingen farve. Ælt hver del med plastskraberne fra side til side, så farve fordeles og bolsjemasserne flyttes rundt på bolsjevævet. Der kan også æltes med bolsjevævet
7
Når bolsjemassen er lidt fastere, tilsættes pebermynteolie i den del uden farve. Ælt videre til bolsjemassen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
8
Stræk massen uden farve, ud i en lang pølse og saml den i en klump igen. Dette gentages til massen begynder at blive hvid i farven. Jo mere du strækker, jo lysere bliver farven og massen bliver hurtigere afkølet
9
Lav en tyk pølse af den hvide bolsjemasse. Af den røde bolsjemasse laves 2-4 tynde pølser, det samme gøres med den grønne bolsjemasse. De røde og grønne pølser lægges på den hvide pølse som striber fordelt på langs. Vend pølsen ofte mens der arbejdes med den, så den ikke falder sammen, men holdes rund
10
Træk nu små tynde stænger ud af den trefarvede pølse og sno den. Form krogen om din finger og klip julestokkene i den længde der passer til tykkelsen. Lad ikke julestokkene røre ved hinanden
11
Julestokkene pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg dem i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen