Kirsebær-vaniljebolsjer

Velsmagende bolsjer med smag af kirsebær og vanilje

Kirsebær-vaniljebolsjer
550g
30-60 minutter
1 måned (Køleskab, Lufttæt)
Middel

Råvarer

1 dl
vand
450 g
sukker
125 g
Lidt
madolie (neutral smag)
1 ml
2 ml
1 ml
2 ml

Emballage

Redskaber

1 håndklæde
1 bageplade
1 pensel
1 bolsjevæv
2 plastskrabere
1 saks pr. bolsjeklipper
1 vægt
1 decilitermål 
1 lille gryde med låg
1 bolsjetermometer (200°C)
1 stempelsprøjte eller måleske

Sådan laver du kirsebær-vaniljebolsjer

1
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Læg bolsjevævet på bagepladen og pensl det med lidt neutral madolie. Pensl også plastskrabere og sakse
2
Afvej vand, sukker og druesukker i gryden, læg låg på og sæt den på fuld varme
3
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og bolsjetermometeret sættes i gryden
4
Kog op til nøjagtigt 162°C og hæld bolsjemassen ud på bolsjevævet
5
Vent et ½ min. Del massen i 2 lige store dele. Tilsæt citronsyre og farve til den ene del og lad den anden forblive neutral.
6
Ælt hver del med plastskraberne fra side til side, indtil delen med rød farve et ensartet. Der kan også æltes med bolsjevævet
7
Når bolsjemasserne er lidt fastere, tilsættes kirsebæraroma til den røde del og vaniljearoma til den neutrale del. Ælt videre til bolsjemasserne er så afkølet, at den kan æltes med hænderne
8
Lav en tyk pølse af den røde bolsjemasse. Lav 2-3 tynde pølser af den neutrale del, som lægges skiftevis på den røde, som striber fordelt på langs. Vend pølsen ofte mens der arbejdes med den, så den ikke falder sammen, men holdes rund.
9
Træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden
10
Bolsjerne pakkes lufttæt i en frysepose e.l., når de er let afkølede. Læg bolsjerne i køleskabet før de er kolde, for at undgå, at de klistrer sammen
Relaterede opskrifter