Pebermynteskum flødeboller

Velsmagende flødeboller med pebermynteskum og chokoladeovertræk med det helt rigtige knæk

Pebermynteskum flødeboller
18 stk. 45 mm
120 minutter
7 dage (Stuetemperatur, Tørt, Lufttæt)
Svær

Råvarer

Æggehvideblanding
12 g
57 ml
varmt vand 30-35°C
Skummasse
40 ml
vand
130 g
sukker
55 g
5 dråber
Chokoladeovertræk
200 g
Mørk chokolade
Øvrigt
18 stk

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 gryde med låg
1 glasskål der slutter tæt til gryden (ca 1 l)
1 gryde (ca 1 l)
1 skål til æggehvidemassen (brug en smal/høj skål til at piske skum i, volume 1 l)
1 grydeske
1 måleskesæt
1 dejskraber
1 teske
1 ophælderpose
1 bolsjetermometer
1 saks
2 knive
1 håndmikser
1 bolsjevæv eller bagepapir

Sådan laver du flødeboller

Æggehvideblanding
1
Afvej æggehvidepulveret i skålen og hæld vandet over. Lad det stå urørt
Skummasse
2
Rør sukker, druesukker og vand godt sammen i gryden. Kog op for middelvarme under konstant omrøring indtil det koger. Fortsæt herefter opvarmingen indtil temperaturen er 117°C
3
Tag sukkermassen af varmen og lad den boble af
4
Mens skummassen bobler af piskes æggehvideblandingen let sammen
5
Hæld nu skummassen i æggehvideblandingen i en tynd stråle, mens der piskes på laveste hastighed indtil massen begynder at tykne
6
Tilsæt smag og evt. farve
7
Pisk herefter i ca. 5 min. på max hastighed
8
Skrab siderne ned og pisk på max hastighed til massen bliver tyk og sætter spor
9
Kom skummassen i ophælderpose og sprøjt ud på bundene, start midt på bunden
Temperering af chokolade
10
Afvej 2/3 af chokoladen i glasskålen. Placer skålen i en gryde med vand (vandet må ikke røre bunden af skålen og skålen skal slutte tæt til gryden)
11
Opvarm vandet (vandet må ikke koge) og smelt chokoladen til 55°C (max temperatur) under omrøring Tag skålen af gryden og læg låg på gryden. Sluk for blusset
12
Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og afkøl til 29-30°C (min. temperatur) under omrøring
13
Opvarm nu under omrøring til 31-33°C (arbejdstemperatur) ved at sætte skålen tilbage på vandbadet Hold denne temperatur mens flødebollerne overtrækkes
14
Placer 2 knive over skålen og sæt en flødebolle derpå. Overtræk med en ske og lad flødebollen dryppe lidt af inden den sættes til tørre på et stykke bagepapir

Tips

Lav den flotteste pynt til dine flødeboller

Kun fantasien sætter grænser når flødebollerne skal pyntes. Pynt dem med glimmer, kokosmel eller noget helt tredje. Erstat flødebollebundene med hjemmelavede marcipanbunde - så får du en luksuriøs flødebolle, som endda er glutenfri.

Chokoladestriber
  1. Temperer hvid- eller mælkechokolade
  2. Fyld den i et lille kræmmerhus
  3. Pynt med striber

 

Farvede mandler
  1. Smut mandler
  2. Tør dem i ovnen ved 180 °C i 10 min.
  3. Hak mandlerne og kom dem i en skål
  4. Tilsæt slikfarve
  5. Rør godt sammen
Farvet kokosmel
  1. Afvej 15 g kokosmel
  2. Tilsæt slikfarve
  3. Rør godt sammen
Farvede hasselnødder
  1. Rist hasselnødder i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min.
  2. Gnub hinden af hasselnødderne i et viskestykke
  3. Hak hasselnødderne fint og kom dem i en skål
  4. Tilsæt slikfarve
  5. Rør godt sammen
Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C

 

Relaterede opskrifter