Skumfidusfondant MMF

Hjemmelavet skumfidusfondant MMF til overtræk og pyntning af kager

Skumfidusfondant MMF
800 g (30 x 70 cm)
30-60 minutter
14 dage (Lufttæt)
Middel

Råvarer

Gelatineblanding
25 g
0,5 dl
vand
Sukkerblanding
25 ml
vand
100 g
sukker
120 g
Æggehvideblanding
7 g
43
vand, 30-35 °C
Øvrigt
2 ml
650 g
flormelis
50 g
Majsstivelse

Emballage

Redskaber

2 gryder
2 skåle
1 piskeris
1 termometer
1 grydeske
1 elpisker

Sådan laver du skumfidusfondant MMF

Gelatineblanding
1
Placer en glasskål (min. 2 dl) i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet til kogepunktet. Tag herefter gryden af varmen
2
Afmål 50 ml af det varme vand op i skålen og drys gelatine heri under omrøring
Sukkerblanding
3
Bland vand, sukker og druesukker i gryden til al sukkeret er fugtigt
4
Varm sukkerblandingen op, på fuldt blus til det bobler, under omrøring
5
Kog videre uden at røre til sukkerblandingen er 132°C. Tag gryden af varmen og lad sukkerblandingen afkøle til 100°C
Æggehvideblanding
6
Bland 30-35°C varmt vand med æggehvidepulver i en skål og pisk på lav hastighed. Pisk herefter på max hastighed indtil blandingen skummer op
Fondantmasse
7
Når sukkerblandingen er 100°C tilsættes aroma og den varme gelatineblanding. Rør godt. Bland det herefter op i æggehvideblandingen. Pisk massen luftig med en elpisker
8
Tilsæt farve og rør. Se nedenstående farveskema
9
Tilsæt flormelis lidt af gangen under grundig omrøring med grydeske
10
Pudr massen med lidt majsstivelse og rul den tyndt ud på et bolsjevæv eller bagepapir drysset med majsstivelse
11
Massen er nu klar til brug og kan lægges om en kage, udstikkes til figurer vha. udstiksforme eller formes til figurer. Til formning af figurer kan det være en fordel at blande skumfidusfondanten med marcipan i forholdet 1:1
12
Pak lufttæt for at undgå udtørring

Tips

Farveskema fondant og sukkerpasta
Slikfarve

Rød

Gul

Grøn

Orange

Sort

Brun

 

Portion á 200 g

2,5 ml

3,0 ml

2,5 ml

2,5 ml

2,5 ml

2,5 ml

 

Portion á 800 g

10 ml

12 ml

10 ml

10 ml

10 ml

10 ml

 

Relaterede opskrifter