500 g
30-60 minutter
7 dage (Køleskab, Lufttæt)
Let
Råvarer
7 g
43 ml
vand 30-35 °C
30 g
500 g
flormelis
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 måleskesæt
1 stor skål
1 håndmikser
1 grydeske
1 bolsjevæv
1
Bland vand og æggehvidepulver i en stor skål og pisk blandingen til den skummer op
2
Tilsæt glukosesirup (håndteres med våde hænder og saks) og flormelis og rør med en grydeske til massen bliver ensartet. Ca. 5 min.
3
Tilsæt flormelis lidt efter lidt under omrøring til massen bliver sej
4
Skrab massen ud på et bolsjevæv eller et stykke pagepapir og ælt resten af flormelisen i
5
Tilsæt farve og ælt det godt ind så farven bliver ensartet. Se nedenstående farveskema
6
Pak massen ind i husholdningsfilm og opbevar den køligt indtil den skal anvendes
Tips
Farveskema fondant og sukkerpasta
Slikfarve
Rød
Gul
Grøn
Orange
Sort
Brun
Portion á 200 g
2,5 ml
3,0 ml
2,5 ml
2,5 ml
2,5 ml
2,5 ml
Portion á 800 g
10 ml
12 ml
10 ml
10 ml
10 ml
10 ml