Sukkerpasta (sugarpaste)

Velsmagende sukkerpasta (sugarpaste) til overtræk af kager eller modellering af figurer hertil

Sukkerpasta (sugarpaste)
500 g
30-60 minutter
7 dage (Køleskab, Lufttæt)
Let

Råvarer

7 g
43 ml
vand 30-35 °C
30 g
500 g
flormelis

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
1 stor skål
1 håndmikser
1 grydeske
1 bolsjevæv

Sådan laver du sukkerpasta (sugarpaste)

1
Bland vand og æggehvidepulver i en stor skål og pisk blandingen til den skummer op
2
Tilsæt glukosesirup (håndteres med våde hænder og saks) og flormelis og rør med en grydeske til massen bliver ensartet. Ca. 5 min.
3
Tilsæt flormelis lidt efter lidt under omrøring til massen bliver sej
4
Skrab massen ud på et bolsjevæv eller et stykke pagepapir og ælt resten af flormelisen i
5
Tilsæt farve og ælt det godt ind så farven bliver ensartet. Se nedenstående farveskema
6
Pak massen ind i husholdningsfilm og opbevar den køligt indtil den skal anvendes

Tips

Farveskema fondant og sukkerpasta
Slikfarve

Rød

Gul

Grøn

Orange

Sort

Brun

 

Portion á 200 g

2,5 ml

3,0 ml

2,5 ml

2,5 ml

2,5 ml

2,5 ml

 

Portion á 800 g

10 ml

12 ml

10 ml

10 ml

10 ml

10 ml

 

Relaterede opskrifter