1 vægt 1 skål, ca. 1 dl 1 teske 1 skål 1 sigte 1 gryde, ca. 2 l 1 grydeske 1 bordskåner (til at lægge på vægten) 1 saks 1 form, ca. 20x20 Bagepapir Karamelpapir
Sådan laver du frugtkarameller
Citronsyreblanding
1
Rør varmt vand og citronsyre sammen i en kop. Stil det til side til senere brug
Sukkerblanding
2
Smelt glukosesirup (håndteres med våde hænder og saks) ved svag varme i gryden. Vær opmærksom på at opskriften er tilpasset en glukosesirup 84%
3
Afvej sukker i den store skål. Sigt majsstivelse og citruspektin i sukkeret og rør det sammen til en ensartet masse. Rør herefter det kolde vand i og tilsæt det til den smeltede glukosesirup
4
Vej gryden og noter "startvægt" (gryde med indhold + grydeske)
5
Kog vandet væk, ved at koge ved svag varme, under konstant omrøring til "slutvægt" (startvægt-50 g) nås. Vej løbende undervejs
Karameller
6
Rør citronsyreblandingen i og tag gryden af varmen
7
Tilsæt smag og rør det godt sammen
8
Hæld karamelmassen ud i formen beklædt med bagepapir og lad den hvile i ca. 30 min
9
Klip karamellerne i passende stykker med en olieret saks og pak dem ind i karamelpapir