PS tærter

Velsmagende chokoladetærter a la P-tærter

PS tærter
30 stk, 600 g
120 minutter
14 dage (Stuetemperatur, Tørt, Mørkt)
Middel

Råvarer

Gelatineblanding
50 ml
vand
20 g
Æggehvideblanding
43 ml
varmt vand 30-35°C
7 g
1 ml
2 ml
Sukkermasse
25 ml
vand
100 g
sukker
120 g
150 g
saltede grofthakkede peanuts
Chokoladeovertræk
200 g
Mørk chokolade

Emballage

Redskaber

3 gryder 
1 glasskål der slutter tæt til gryden
1 skål (min. 2 l)
1 lille glasskål
2 grydeskeer
1 teske
1 vægt
1 håndmixer
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 saks
1 pensel
1 måleske 2 ml
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 ophælderpose

Sådan laver du hjemmelavede PS tærter

Vandbad
1
Placer en glasskål (ca. 3 dl) i en gryde og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
2
Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
Gelatineblanding
3
Afmål varmt vand fra vandbadet i glasskålen. Drys gelatine i og rør forsigtigt, så det hele bliver fugtigt. Stil gelatineblandingen tilbage i vandbadet og lad den stå under låg til den skal bruges
Æggehvideblanding
4
Afvej æggehvidepulveret i skålen og hæld vandet over. Pisk æggehvideblandingen let sammen og tilsæt appelsinolie og citronsyre
Sukkermasse
5
Rør koldt vand, sukker og druesukker godt sammen til en flydende masse i gryden
6
Varm op på næsten fuldt blus, under omrøring, til den bobler. Kog videre uden omrøring til temperaturen er 135°C. Tag gryden af varmen og afkøl til 100°C
7
Tilsæt gelatineblandingen til den afkølede sukkermasse og rør
8
Tilsæt sukkermassen til æggehvideblandingen og rør det let sammen
9
Pisk massen på max hastighed i 1-2 min. til massen bliver tyk og sætter spor
10
Vend peanuts i massen
11
Kom massen i en ophælderpose og sprøjt den ud i 30 tærter på let olieret bagepapir eller bolsjevæv
Temperering af chokolade
12
Afvej 2/3 af chokoladen i glasskålen. Placer skålen i en gryde med vand (vandet må ikke røre bunden af skålen og skålen skal slutte tæt til gryden)
13
Opvarm vandet (vandet må ikke koge) og smelt chokoladen til 55°C (max temperatur) under omrøring Tag skålen af gryden og læg låg på gryden. Sluk for blusset
14
Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og afkøl til 29-30°C (min. temperatur) under omrøring
15
Opvarm nu under omrøring til 31-33°C (arbejdstemperatur) ved at sætte skålen tilbage på vandbadet. Hold denne temperatur mens tærterne overtrækkes
Relaterede opskrifter