Rabarberkarameller

Velsmagende frugtkarameller uden fløde med smag af rabarber

330 g
30-60 minutter
1 måned (Tørt, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Citronsyreblanding
1 ml
10 ml
varmt vand
Sukkerblanding
200 g
175 g
sukker
10 g
Majsstivelse
15 g
0,5 dl
koldt vand
Øvrigt
2 ml
neutral madolie

Emballage

Redskaber

1 vægt
1 skål, ca. 1 dl
1 teske
1 skål
1 sigte
1 gryde, ca. 2 l
1 grydeske
1 bordskåner (til at lægge på vægten)
1 saks
1 form, ca. 20x20
Bagepapir
Karamelpapir

Sådan laver du frugtkarameller

Citronsyreblanding
1
Rør varmt vand og citronsyre sammen i en kop. Stil det til side til senere brug
Sukkerblanding
2
Smelt glukosesirup (håndteres med våde hænder og saks) ved svag varme i gryden. Vær opmærksom på at opskriften er tilpasset en glukosesirup 84%
3
Afvej sukker i den store skål. Sigt majsstivelse og citruspektin i sukkeret og rør det sammen til en ensartet masse. Rør herefter det kolde vand i og tilsæt det til den smeltede glukosesirup
4
Vej gryden og noter "startvægt" (gryde med indhold + grydeske)
5
Kog vandet væk, ved at koge ved svag varme, under konstant omrøring til "slutvægt" (startvægt-50 g) nås. Vej løbende undervejs
Karameller
6
Rør citronsyreblandingen i og tag gryden af varmen
7
Tilsæt smag og rør det godt sammen
8
Hæld karamelmassen ud i formen beklædt med bagepapir og lad den hvile i ca. 30 min
9
Klip karamellerne i passende stykker med en olieret saks og pak dem ind i karamelpapir
Relaterede opskrifter