500 g
120 minutter Tørretid: 30 min
1 måned (Tørt, Lufttæt)
Middel
Råvarer
Citronsyreopløsning
2 ml
15 ml
varmt vand
Sukkerblanding
230 g
sukker
150 g
Citruspektinblanding
13 g
1,5 dl
vand
25 g
sukker
Øvrigt
2 ml
1 ml
sukker eller druesukker til pudring af frugtflæsket
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 kop
1 teske
2 skåle
1 gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 måleskesæt
1 form, ca. 20x20 cm
1 dejskraber
1 saks
Bagepapir
1
Bland citronsyre og varmt vand i en kop og stil det til side
2
Bland sukker og druesukker i en skål og stil det til side
3
Hæld vand i gryden og lun det op.
4
Rør citruspektin og sukker sammen i en kop og hæld det herefter i det lune vand, imens der piskes
5
Bring gryden i kog og lad det småboble i 2 min. under omrøring så citruspektinen bliver opløst
6
Tilsæt sukkerblandingen til citruspektinblanding lidt ad gangen under omrøring, så temperaturen ikke falder for meget
7
Lad blandingen småboble i 15 min. under konstant omrøring
8
Tag gryden af varmen og tilsæt citronsyreopløsningen, under omrøring
9
Tilsæt smag og farve, og rør til det er jævnt fordelt
10
Skum evt. så overfladen bliver helt blank
11
Hæld massen op i formen beklædt med bagepapir
12
Lad frugtflæsket hvile i 30 min og pudr med sukker eller druesukker på alle sider
13
Klip frugtflæsket i tern og vend klippefladerne i sukker eller druesukker
14
Opbevar frugtflæsket i en dåse med madpapir mellem lagene
Tips
Tilsæt lidt citronsyre til sukkerdrysset for at give dem et syrligt pift